not gonna lie | ぶっちゃけ、正直言って、マジな話

not gonna lie
! カジュアルな表現

フレーズ ぶっちゃけ、正直言って、マジな話

難易度 ☆☆☆

*「gonna」は「going to」の省略形。文に起こすと「I’m not gonna to lie(to you).」となるが、主語が省略されることも多い
*略語であるnglもチャットやSNSでよく使われる

*「To be honest」や「Honestly」と意味は同じだが、より口語的&インフォーマル

イギリス英語 ©ondoku3.com
アメリカ英語 ©ondoku3.com

使用例

▶1:09:16~1:09:43

Finana: “Identify.” Really? Not gonna lie, I thought I was gonna be able to ace memorize category. And I’m a little bit surprised the “Compute” part, too. But I think my, my best categories are the top parts for sure. “Visualize,” “Identify,” and “Memorize.”
(「直感」。ほんと?正直言ってさ、「記憶」でもっと良い評価が貰えると思ってた。あと「数字」もちょっと意外。でも自信のある分野はちゃんと上位に来てる。「知覚」と「直感」と「記憶」。)

【BIG BRAIN ACADEMY】 i can’t wait to show off my 0 IQ【NIJISANJI EN | Finana Ryugu】「NIJI EN Collab」
▶1:56:11~1:56:29

Kyo: I’ve never, literally, I’ve never baked a cake before in my life. So I don’t really know how this sh*t turned out okay. I’m not gonna lie, I was kind of scared. I was gonna f*ck it up and then, like, I wasn’t… See? If I f*ck up because I’m trolling, I’m okay with that. If I f*ck up because I’m not trolling, like, my ego’s hurt. I’m like, oh my god, I’m that incompetent? I couldn’t read some f*cking three-step intstructions off of a box?
(俺今まで、ガチで、人生で一回もケーキ焼いたことないんだよ。だからコイツがなんで上手くいったのかよく分かんねえわ。ぶっちゃけ、若干不安だった。クッソやらかすんだろうなって、んで、なんか……。な?ネタでやらかすならいいんだよ。ガチでやってやらかすとさ、なんか、自尊心が傷つくわけ。うわマジか、俺こんな無能なんか。箱にある説明書きステップ3しかねえのに読めねえのかって。)

Making the BEST CAKE ever 【HANDCAM】
▶1:03:10~1:03:32

Vantacrow:Yeah, Pilot’s good. Oh, I like Favorite as well by NCT. Uh, Pilot, Favorite… gosh, there’s so many good ones. DEAN? I like instagram and… I’m trying to think. I’m not gonna lie to you guys, I get sometimes, I get artists mixed up cause like, sometimes their names sound like vaguely similar. And I’m like “oh my god. Who’s who again?”
(Pilotはいいよな。あ、NCTならFavoriteも好きだ。Pilot, Favorite……うわぁ、良い曲めちゃくちゃあんだよ。DEAN? instagramも好きだし……思い浮かべようとしてる。マジな話さ、時々、アーティストがごっちゃになるんだよな。名前の響きがまあまあ似てたりするだろ。それで、「あー。誰が誰だったっけ?」ってなる。)

[GUERILLA STREAM] WE HAVE MORE TO TALK ABOUT [NIJISANJI EN | Vantacrow Bringer]

コメント

タイトルとURLをコピーしました